Tips og tricks

Her på siden finder du en række tips og tricks omkring tørrede blomster og som bl.a. kan hjælpe dig til at dine tørrede blomster kan holde sig længe og stadig se godt ud. Du kan blandt andet finde svar på, om din buket må stå i solen, hvordan du kan støve buketten af, om den skal have vand og hvordan er det lige med tørrede blomster og blomsterallergi?

Har du også nogle fif, ideer og gode råd, du gerne vil dele, så send endelig en mail til Flores by Fischer med en beskrivelse af dit tip – så kan andre også få glæde af det.
Du skriver mail til Flores by Fischer via adressen; kontakt@floresbyfischer.dk. Du kan også anvende formularen Generelle henvendelser.

Flores by Fischer deler Tips og Tricks

Skal tørrede blomster have vand?

Nej. Tørrede blomster er drænet for vand og har netop derfor ikke behov for vand. Sætter du en buket tørrede blomster i vand vil resultatet blive at de rådner. Det hele skal forblive tørt.

Må tørrede blomster stå i solen?

Det er ikke en god ide. Solen er generelt medvirkende til liv, men for blomsternes efterliv som tørret, er solen med til at skade dem. Direkte sollys vil nemlig få dine tørrede blomster til at falme hurtigere i farven – nogen hurtigere end andre, helt afhængig af type og farvning. Sæt derfor gerne dine tørrede blomster et sted, hvor solens lys ikke rammer. Her kan de så lyse op i sig selv.

Kan tørrede blomster stå i køkkenet eller på badeværelset?

Det er ikke en god ide at sætte tørrede blomster i køkkenet, da der på grund af madlavning er meget svingende temperaturer. Når du bader på badeværelset bliver der fugtigt og det kan de tørrede blomster heller ikke lide.

Hvad med blomster allergi?

Har du blomster allergi er der godt nyt til dig. Tørrede blomster har nemlig ikke nogen pollen og giver derfor ikke nogen allergiske reaktioner. Tørrede blomster er derfor oplagt til blomster-elskere med blomster allergi.

Støv på blomsterne?

Det kan ikke undgås at blomsterne bliver støvet, når de står i længere tid. Du kan holde dine tørrede blomster fri for støv, ved at bruge en hårtørre (kold luft) eller kompresseret luftspray. Sørg for at holde god afstand til blomsterne, så du ikke blæser dem omkuld eller i stykker.

Dufter tørrede blomster?

Både ja og nej. Det er muligt for tørrede blomster at bevare duften efter tørring, afhængig af blomsterart og tørringsproces. Blomster som fx roser og lavendel dufter generelt mere og længere end andre typer

Hvor længe holder tørrede blomster?

Tørrede blomster buketter er også kendt som “evighedsbuketter”. Det er dog nok lige lige i overkanten, at forvente at de holder evigt. Levetiden for tørrede blomster er generelt mellem 1-3 år, men er helt afhængig af arten og hvor de står henne.
Tørrede blomster kan under rette omstændigheder, holde sig i mange, mange år.

Kan jeg spise tørrede blomster?

A’hva tænker du måske, men faktisk kan visse tørrede blomsterarter spises og kan bruges i et hav af retter, kager og desserter. Det anbefales dog, at du undersøger, hvorvidt blomsten er spiselig, før du bruger den i madlavningen. Det kan ikke anbefales at du spiser dem du har købt her, da nogle af dem er indfarvet – selvfølgelig miljøvenligt, men lad være alligevel.